Druhé zápasy čtvrtfinále celostátní ligy v sálovém fotbale dopadly z pohledu regionálních zástupců totožně jako první duely. Polička porazila podruhé stejným poměrem Dobříč a raduje se z postupu na Final Four, ačkoli to v odvetě neměla vůbec jednoduché. Závěr byl pořádně vypjatý a domácí hráči rozhodující momenty vydýchávaly jen velmi těžko. Obhájce titulu ze Zlína se znovu ukázal být na síly moravskotřebovských Šakalů a pro ně soutěž skončila. Play off totiž nezvládli hlavně po defenzivní stránce svého výkonu.

FK Adria Dobříč – VPS Novabrik Polička 2:3 (1:1)

Branky: 19. Kaválek, 32. Vodecký – 8. Poul, 36. Kovář, 38. Navrátil. Rozhodčí: Frajt – Hradil. ŽK: 0:2. Chyby: 6:10. Konečný stav série: 0:2, postupuje VPS Novabrik.

Polička: Slaný – Netolický, Jílek, Vondra, Mužík, Poul, Kovář, Stejskal, Navrátil.

Dobříč do odvety nabila svůj tým výbornými extraligovými futsalisty (Stejskal, Vodecký, Pleyer) a hostům bylo zřejmé, že to s postupem budou mít velice těžké.

Což se také potvrdilo a vzešel z toho pořádný „thriller".

„Zápas to byl velice pěkný, dramatický kvalitní. Mrzí mě však, že se bude mluvit jen o tom jednom momentu," vrací se poličský trenér František Švec ke klíčové situaci, která se odehrála čtyři minuty před koncem.

Ale po pořádku. „Ze začátku jsme byli herně lepší, dali gól a měli tam další tří velké šance. Jenže potom jsme zaspali při bránění, gólman musel faulovat a domácí z penalty vyrovnali," popisuje Švec. Což zase povzbudilo hráče Adrie, kteří přidali na aktivitě a nebezpečně zakončovali. Poločas však končil smírným skóre.

Drama pokračovalo i po přestávce. Po smolné ruce šli domácí z trestného kopu do vedení, Kovář ale šťastnou střelou vyrovnal na 2:2.

A potom to přišlo.

Po závaru před poličskou svatyní domácí zblízka doráželi a nastřelili ležícího poličského obránce. Do ruky? Rozhodčí Hradil o tom měl jasno. Penalta! Hosté se dušovali, že to ruka nebyla a přesvědčen o tomtéž byl i rozhodčí Frajt. A jeho slovo bylo zákonem božím. Žádná penalta, jenom roh! Co se na palubovce dělo, není potřeba dlouze popisovat. Navíc hned vzápětí se v rozhozené defenzivě Dobříče prosadil Navrátil a pěknou brankou poslal Poličku na Final Four.

Hektické závěrečné minuty hosté ustáli a mohli se radovat. Potřinácté v řadě nebudou scházet na setkání domácí sálovkářské špičky!

„V první řadě bych rád řekl, že dost dobře nechápu, proč Dobříč, která je schopna postavit takovouhle sestavu, přistupuje k základní části tak, jak k ní přistupuje. S tímhle týmem by hrála bez debaty v nejlepší čtyřce," poznamenal František Švec.

K inkriminovanému okamžiku, který byl jedním ze zlomových v zápase i v celé sérii, potom uvedl. „Dovedu pochopit, že se domácí cítili ukřivdění, ostatně my jsme se před rokem po finále cítili podobně. Mrzí mě ale, že to jakoby padá na nás, že to schytáváme od soupeře, jak máme rozhodčí na svojí straně a podobně. Bylo to všechno v emocích a věřím, že zase opadnou. Vždyť my přece nemůžeme za to, že rozhodčí penaltu nejprve odpískali a potom ji odvolali. Že byli domácí přesvědčeni o své pravdě, že ruka byla, a naši hráči, že nebyla, to je logické. Ale konečné rozhodnutí bylo jen věcí rozhodčích, ti si ho musí obhájit," zdůraznil poličský lodivod.

Novabrik natáhl svoji šňůru a znovu si zahraje na finálovém turnaji, který se bude hrát o prvním březnovém víkendu v Praze. „Musím poděkovat klukům, jak to zvládli, protože odveta byla hodně těžká a jsem rád, že jsme v ní nakonec byli šťastnější," dodal František Švec.

Šakalí hněv Moravská Třebová – SMR Plus Zlín 2:7 (0:3)

Branky: 31. Okrouhlý, 39. Matocha – 29., 30. a 40. Talaš, 8. a 37. Haloda, 13. Kovář, 14. Julina. Rozhodčí: Daněk – Tománek. ŽK: 2:4. Chyby: 3:8. Konečný stav série: 0:2, postupuje Zlín.

Moravská Třebová: Vykydal, Hutira – Novák, Okrouhlý, Zdržálek, Sedláček, Štaffa, Matocha, Murin, Němec, Staněk.

Osmnáct branek inkasovali ve dvou čtvrtfinálových zápasech Šakalové od Zlína a to znamenalo zákonité K.O. jakýmkoli jejich plánům a ambicím na senzaci. Obhájci mistrovského primátu to měli nakonec možná jednodušší, než sami očekávali, soupeře doslova rozstříleli.

V odvetě to bylo během necelých čtrnácti minut 0:3 a Zlín dostal díky vydařenému nástupu vývoj střetnutí stejně jako o týden dříve rychle pod svojí kontrolu. Ve zbytku hrací doby si výsledek bezpečně pohlídal. Šakalové se dostali ke korekci nepříznivého stavu teprve ve druhém poločase za beznadějného stavu.

„Porazili jsme se sami. První tři góly jsme soupeři v podstatě vnutili. To posadí na koně každého a v případě zkušeného Zlína to platilo dvojnásob," konstatoval vedoucí družstva Petr Matoušek.

Další výsledky:

Čtvrtfinále play off
2. zápasy:

SK SICO SC Jilemnice – Chemcomex Praha 2:3. Konečný stav série: 0:2, postupuje Chemcomex.
Bombarďáci Větřní – AC Sparta Praha 1:5. Stav série: 1:1, rozhodující utkání se hraje 25. února v Praze.