Beze změny zůstaly dvě nejvyšší soutěže, tedy extraliga a 1. liga. V ní se budou pokoušet svitavští florbalisté navázat na svoje povedené premiérové vystoupení, při kterém si na jaře zahráli čtvrtfinále play off. V prvoligové soutěži se setkají se třemi novými protivníky: z extraligy sestoupivším Kladnem a z nižších tříd přicházejícími celky Black Angels a Opavy.

Nově byla ustavena národní liga, kterou tvoří dvě skupiny po dvanácti týmech, které představují špičku loňských druholigových skupin. Tady nebude mít náš okres žádné zastoupení.

Mezeru mezi národní ligou a regionálními soutěžemi vyplní další novinka, kterou je divize. Hrát se bude ve čtyřech dvanáctičlenných skupinách a startovat v ní budou zbývající celky z někdejších druhých lig a společně s nimi postupující z jednotlivých regionů. To je případ dvou reprezentantů Svitavska, neboť postup ze třetí ligy si na jaře vybojovaly TJ Lubná a FBC Peaksport Litomyšl. Tým ze Smetanova rodiště se na ligovou úroveň vrací po krátké přestávce, zatímco pro Lubnou půjde o historicky premiérovou účast v celostátních soutěžích. Oba okresní mančafty vytvoří „dvojičku" a během víkendů si tak budou střídat soupeře.

1. liga mužů

PŘEHLED ÚČASTNÍKŮ. 2014/2015

FbK Svitavy
FBŠ Hattrick Brno
FBC Kladno
SK Bivoj Litvínov
FBC Start 98 Praha
Florbal Ústí nad Labem
TJ Znojmo LAUFEN CZ
Spartak Pelhřimov
FBC BRZDY CZ Česká Lípa
FBK Rožnov pod Radhoštěm
BLACK ANGELS Praha
SK P.E.M.A. Opava

ROZLOSOVÁNÍ

1. kolo (20. září): Hattrick Brno – Ústí nad Labem, FBC Start 98 – BLACK ANGELS, Litvínov – Rožnov pod Radhoštěm, Svitavy – Pelhřimov, Kladno – Česká Lípa, Znojmo – Opava.

Divize muži - C

PŘEHLED ÚČASTNÍKŮ, 2014/2015

TJ Lubná
FBC Peaksport Litomyšl
FBC Sokol Písek
FBC Strakonice P.A.
Orel Rtyně
Florbal Primátor Náchod
Innebandytos Hradec Králové
FBC Trutnov
PSKC Okříšky-Kněžice
Snipers Třebíč
TJ Centropen Dačice
Orel Přelouč

ROZLOSOVÁNÍ

1. kolo (27. – 28. září): Třebíč – Lubná a Litomyšl, Okříšky – Litomyšl a Lubná, Písek – Trutnov a HK, Strakonice – HK a Trutnov, Rtyně – Dačice a Přelouč, Náchod – Přelouč a Dačice.

(rh)