Je tedy jasné, že jde do tuhého, a kdo chce v celkovém hodnocení seriálu uspět, musí tvrdě útočit.

Týká se to i Orionu Litomyšl – RS Petrol Teamu. A to přesto, že v Petrovicích bude mít punc takřka domácího týmu Buksa/ADOS KTM Team, jehož jezdec Florent Richier je lídrem třídy MX1 a stájový kolega Martin Michek má rovněž nejvyšší ambice.

Manažer Orionu Petr Kovář ovšem před závodem hovoří v bojovném duchu. „Do Petrovic se pochopitelně náš tým moc těší, protože v minulosti se nám tam poměrně dost dařilo. Kromě toho se náš zástupce František Smola zúčastnil jako jediný český reprezentant mistrovství světa hlavních kubatur v Lokti a vybojoval devět světových bodů ve třídě MX1. Průběžně drží v domácím seriálu třetí příčku a přijede jako vždy bojovat o stupně vítězů. Zkušený Petr Bartoš se rozjíždí a i on má dobré vyhlídky na to, aby potrápil špičku, která je letos velice nabitá a vyrovnaná," vyjádřil se Kovář, jehož mrzí, že Orion ztratil svého jezdce ve veteránské kategorii.

„Tomáš Voženílek se bohužel minule v Dalečíně zranil a nebude moci startovat, což je velká škoda," uvedl manažer. Petrovický areál patří mezi oblíbené, což potvrzuje také Petr Bartoš. „Trať v Petrovicích mám rád a vždy se mi tam dařilo, takže doufám, že tomu tak bude i teď. Snažil jsem se trénovat, co to šlo, a cítím se velice dobře. Umístnění v TOP 5 by pro mě znamenalo spokojenost, ovšem pokusím se tentokrát vybojovat pódium."