Tu nejvýraznější Rudolf Doležal s Larou Croft (JK Hřebčín Suchá), který byl po dvou ze tří kol náročné mistrovské soutěže, jejíž německý stavitel „potrápil“ startující nejen překážkami, ale také přísnými časovými limity, ve hře o některou z medailí. Dvojnásobný vítěz Českého skokového poháru z minulých sezon měl po dvou částech MČR na kontě jediný trestný bod a spřádal plány do finálového třetího kola. V něm ale nasbíral celkem devět trestných bodů a to jej odsunulo na konečné páté místo. I to ovšem bylo v silně obsazené soutěži velice dobrým počinem. Do elitní desítky se vešel rovněž Jiří Skřivan s Flying Star (Stáj Manon Litomyšl). Tato dvojice potvrdila na deváté pozici po třech kolech svoji vysokou výkonnost. Mistryní republiky se po zásluze stala Zuzana Zelinková na koni Kleiner Lord (Jumping Team For Pleasure). Blízko k medailovému úspěchu bylo družstvo Východočeské oblasti v týmové soutěži, jenže čtyřčlenná sestava Doležal, Šoupal, Málková, Mücková přišla o bronz až v dodatečném rozeskakování.

Skřivan se dělí o pohárové vedení

Krátce po mistrovství České republiky pokračoval seriál Českého skokového poháru, a to svým šestým kvalifikačním kolem na moderním kolbišti v Olomouci. Sešla se tam velice kvalitní konkurence, čemuž odpovídaly i předvedené výborné výkony. Vítězství si připsal Aleš Opatrný na konci Apolo Ergon Ter Zoetendale (Czech Equestrian Team), když k bezchybným výkonům v základním i finálovém kole přidal nejrychlejší finálový čas a odrazil tak nápor druhého Jana Štětiny s Benitem-S (Jezdecká stáj Schneider) a třetí Lucie Strnadlové s Carinou (Stáj SKL Trojanovice). Jiří Skřivan na Flying Star (Stáj Manon Litomyšl) si v Olomouci připsal body za osmé místo, i když po čistém výkonu na základním parkuru zřejmě myslel o něco výše. Finále však litomyšlské dvojici nevyšlo podle představ a dvě chyby na překážkách znamenaly pokles pořadím. Jiří Skřivan se přesto vrátit zpět do čela klasifikace Českého skokového poháru, o které se dělí s Barborovou Tomanovou.

Český skokový pohár 2017 – pořadí po 6. kole: 1. – 2. Jiří Skřivan a Barbora Tomanová (28), 3. – 6. Jan Chýle, Marek Klus, Aleš Opatrný a Jan Štětina (25), 7. Zdeněk Žíla (24).