V minulém roce sbíral zkušenosti, letos už chce útočit na pěkná umístění. Automobilový jezdec Martin Doubek se představil ve výborném světle na prvním podniku šestidílného seriálu Nascar Whelen Euro Series 2016, který se konal na okruhu Ricardo Tormo ve španělské Valencii.

V kategorii Elite 2 se tam představilo celkem 26 závodníků.

Martin Doubek jede se startovním číslem 5 v týmu Dexwet Renauer za volantem Fordu Mustang.

Byť se před zahájením závodní sezony potýkal se zraněním ramene, nebylo to na trati znát. V prvním závodu dojel na devátém místě, když ke konci měl jeho vůz problémy s obutím. Ve druhém klání se po bojovném výkonu blýskl šestou pozicí, když na čtvrtou příčku mu scházela jenom sekunda!

„V sobotu jsme se potýkali s horším nastavením techniky, navíc se ještě k tomu přidaly pneumatiky. Druhý den už to bylo o poznání lepší a kýžený výsledek se dostavil. Zraněné rameno z motokrosové přípravy je v pohodě, vůbec mě nelimitovalo. Už se těším na další evropské boje," podotkl spokojený Doubek.

Z vítězství se radoval belgický jezdec Stienes Longin (Chevrolet SS), který vyhrál oba závody. Litomyšlský jezdec si ve druhé jízdě připsal zajímavý skalp Angličana Freddieho Hunta, syna někdejší legendy Formule 1.

Seriál Nascar pokračuje v polovině května závodem na oválu Venray v Nizozemsku a dále má na programu podniky v Anglii (Brands Hatch), Francii (Tours), Itálii (Adria) a Belgii (Zolder). (rh, kov)