Premiéra se povedla, tak proč nezaložit novou tradici. Něco takového si řekli členové moravskotřebovského atletického klubu a opět po roce připravili běžecký závod Deset jarních kilometrů.

Vše zatím nasvědčuje tomu, že kulisy běhu skutečně jarní budou a všechny podmínky pro hojnou účast a kvalitní časy by měly být splněny.

Prestiž podniku pozvedlo jeho zařazení do celoročního seriálu Iscarex Cup 2017. Dokonce jde o jeho první letošní díl, na úrovni startovního pole by se to mělo projevit.

Nepůjde však jenom o vrcholné výkony a pořadí na stupních vítězů. Zaběhnout si po dlouhé zimě může přijít každý, komu jde o dobrý pocit z aktivního pohybu a podporu zdravého životního stylu.

Centrem závodu je fotbalový stadion v Kunčině, kde je situován start a cíl. Hlavní desetikilometrový okruh povede z převážné části po asfaltových komunikacích ve směru na Udánky, Moravskou Třebovou a zpátky.

Jeho převýšení není nijak výrazné, kdo by si však na celou „desítku" přesto netroufl, pro toho připravili organizátoři kratší „hobby" trasu o délce necelých čtyř kilometrů.

Součástí programu budou samozřejmě i klání dětských a mládežnických kategorií, a to od těch nejmenších capartů po dorostence. Junioři poběží hlavní závod společně s dospělými, kteří budou mít obvyklé věkové kategorie v rámci Iscarex Cupu.

Obhájcem vítězství z loňského ročníku je Ondřej Svoboda, který tehdy ke zdolání trasy potřeboval čas 34:16 min. Na příčku nejvyšší si ale bude brousit zuby početná řada borců.

Program začíná v sobotu 18. března ve 14 hodin dětskými běhy. O hodinu později zazní startovní výstřel hlavního závodu a pole běžců se vydá na trať.