Dvacetitisícové sídlo v Podunají je širší veřejnosti známé tím, že se tam nachází jediná maďarská jaderná elektrárna.

Tamní basketbalový klub je stabilním účastníkem nejvyšší soutěže a kromě Svitav pozval na turnaj další maďarský klub z Kaposváru a chorvatský Zadar.

Tuři vyfasovali do semifinále domácí celek hrající pod názvem Atomerömü SE Paks a předvedli se ve velice dobrém světle. Zápas byl poměrně vyrovnaný, těsný náskok si však udržovali svitavští hráči a po úspěšně zvládnuté koncovce se mohli radovat z postupu do finále. Na výhře 77:69 se nejvýrazněji podílel Kerr (20 bodů, 12 doskoků), dále Smithson (15), Jelínek, Roseboro a Pavlovič (všichni 12 bodů).

Finále utkání svedlo Tury proti Kaposváru, který si poradil se Zadarem rozdílem dvanácti bodů. Rovněž tento souboj nabídl rovnocennou partii, jen s tím rozdílem, že rozhodujících momentech měli přesnější ruku maďarští basketbalisté, kteří zvítězili 77:70 (Slezák 15, Roseboro 12, Smithson 10, Teplý 8).

Pozitivní dojem, jaký Svitavští na turnaji zanechali, podtrhla volba Ozrena Pavloviče jeho nejužitečnějším hráčem.

V pátek a v sobotu bude svitavská hala Na Střelnici hostit mezinárodní turnaj za účasti rakouského Klosterneuburgu, Geosanu Kolín a slovenské Prievidze.