Trojnásobný medailista z letošního halového světového šampionátu v Korejské republice, kde mimo jiné získal zlato ve skoku o tyči, odcestoval do dánského Aarhusu, kde se koná mistrovství Evropy veteránů. V průběhu akce jej čekají starty ve třech disciplínách: od středy to postupně budou rozběh na 100 metrů překážek, tyč, finále na překážkách a výška.

Ambice? Zůstávají vysoké. „Nedělám toho v tréninku pro atletiku tolik, abych skončil desátý. Samozřejmě chci bojovat o cenné kovy, i když vím, že konkurence bude silná,“ říká litomyšlský atlet.

Na rozdíl od minulosti tentokrát vynechává desetiboj. „Ten se koná hned na začátku mistrovství, potom bych už nemohl jít naplno tyč a překážky,“ vysvětluje Ivo Strnad.

Dosáhnout na některou z medailí pro něho nebude snadné, podle zveřejněných startovních listin startuje v jeho disciplínách mezi dvanácti a čtrnácti účastníky. „Řada silných Evropanů, kteří třeba v Koreji nebyli, teď do Dánska přijede, tím budou soutěže nabitější. Ale budu bojovat,“ doplnil úspěšný veterán.