„Termín jsme měli stanovený na druhého ledna, takže si pospíšil jen o jeden den," upřesnila maminka Romana Jordánová z Koruny. Šťastný je také tatínek Martin Košárek. Oba rodiče se na chlapečka těšili a také mu společně vybrali jméno. „Už asi od pátého měsíce jsme věděli, že to bude kluk," řekla Romana Jordánová. Miminko si moc přáli. „Byli bychom šťastní, i kdyby se nám narodila holčička," svěřila se novopečená maminka. Podle ní nezáleží na tom, jestli je to chlapec nebo děvče. „Důležité je, že je miminko zdravé," poznamenala Romana Jordánová.

Malý Dominik přišel na svět přirozenou cestou. Porod trval asi tři hodiny. Hošík měřil 49 centimetrů a vážil 3,1 kilogramu. Mladá maminka jen pár hodin po porodu zářila spokojeností a štěstím. „Určitě bychom chtěli ještě alespoň jedno dítě," uvedla Romana Jordánová. To, aby si jejich synek měl později s kým hrát.

Dominik Jordán z Koruny, malé obce na Moravskotřebovsku, je zároveň prvním občánkem Pardubického kraje. „Hejtman Martin Netolický bude pokračovat v tradici obdarovávání prvních dětí narozených v kraji," informoval mluvčí Pardubického kraje Jakub Rychtecký. Pět tisíc korun a plyšáka od hejtmana obdrží také Terezka Pániková z Dolní Čermné. Ta se narodila v Pardubické krajské nemocnici pět minut po druhé hodině ranní. Za Dominikem a Terezkou se hejtman vydá v prvních lednových týdnech.