Pravidelně střídáte velké a malé akce. Není hraní pro méně lidí demotivující?

Není, záleží na přístupu interpreta. Hrála jsem v Anglii na letišti pro jednoho člověka, jsem ve věku, kdy mi o počet návštěvníků úplně nejde. Nikdy neubírám z výkonu, pojedu na sto procent.

Po vystoupení tady jedete hned na další festival. Jak zvládáte takové tempo?

Mám pocit, že minulý rok jsem měla i tři akce za jeden den. Musíte se na to zkrátka dobře připravit. Vyspat se 
a mít hodně energie. Já nekouřím ani nepiji, takže mi odpadají problémy se životosprávou.

Vy navíc studujete v Anglii hudební školu. Takže si ani moc neodpočinete. Co plánujete po studiu?

Ano, takže ke koncertům mám i dost cestování. Školu bych měla skončit příští rok. Co bude dál? To nevím. V létě budu hrát v Anglii i v České republice, to vím jistě.

A co volno? Bude nějaké?

Já myslím, že v létě nemám jediný volný termín. Teď jsem naštěstí odevzdala poslední seminární práci, takže alespoň škola je zatím hotová. Ale mám koncerty a nahrávání.

To nezní jako úplný oddych.

Pořád se zkouší, dělají aranže, pak zase zkouška. Trvá to opravdu dost dlouho. Už jsme zkoušeli i deset hodin denně. Nezdá se to, ale je to makačka.

Jak se dá skloubit kariéra hudebníka se školou?

Je to občas velice stresující. Minulý týden jsem měla panickou hrůzu, jestli to všechno zvládnu. Musím dát maximum škole, ale zároveň si nemůžu dovolit přijít na koncert nepřipravená. Ale znám tenhle shon od mamky (zpěvačky Lenky Filipové, pozn. red), takže jsem věděla, do čeho jdu.

Oproti spolužákům a vrstevníkům máte tedy dost hektický život.

To ano, oni se sice mohou třeba více soustředit na školu. Na druhou stranu, když si spolužáci chtějí udělat desku, tak si musí přivydělávat ve fastfoodu, já to mám hektičtější, ale z financí získaných koncertováním si jí prostě zaplatím sama. Všechno má své plusy i mínusy.

Když jsme u desky, kdy plánujete nové album vy?

Bude na podzim. Teď už opravdu, protože ten termín jsem musela několikrát změnit. Máme šest celých nahraných písniček, dolaďujeme detaily, v září půjdeme natáčet pět dalších písní. Takže dohromady tam bude asi jedenáct skladeb. Mám už představu o grafice cédéčka, názvu, ale zatím nic bližšího neprozradím. Bude to překvapení.

Máte nějakou další novinku?

Právě rozvazuji spolupráci s vydavatelstvím, takže ta deska bude kompletně můj projekt, který si sama financuji.

Proč jste se rozhodla ukončit spolupráci s velkou a zavedenou značkou a jít do rizika?

Je to v první řadě kvůli koncertování v Anglii. Protože exkluzivita s mým vydavatelstvím nejde moc dohromady s příležitostmi v zahraničí. Tam je to pro interprety bez smlouvy. Většinou se mě leknou. Říkají, že je skvělé, že jsem u velkého vydavatele, ale taky se toho trochu bojí a nechtějí se moc bavit. Je to paradox.

Takže vám raketový start v tomto ohledu uškodil?

V tomhle ohledu trochu ano, ale já jsem vlastně za dosavadní průběh kariéry ráda. Všechno se to seběhlo rychle, ale jsem strašně vděčná. Moje práce je moje hobby.

Máte vůbec nějaké další koníčky kromě hudby?

Mám ráda toulky přírodou, třeba procházky lesem. Také kulturu a cestování. Nedávno jsem byla v Barceloně na výstavě Pabla Picassa a Salvadora Dalího a byla to krása.