Zlatý hřeb velkých slavností města přijde sice až v srpnu, avšak organizátoři tradičního festivalu Polička 555 konečně odhalili program letošního ročníku, v němž si lidé najdou hned několik bonbónků. Hlavními hvězdami víkendu totiž bude plzeňská skupina Mandrage ověnčená spoustou ocenění. Uspěli jak na Českém slavíkovi, tak také na udílení ceny Anděl. Právě tato pop-rocková partička provede návštěvníky sobotním pozdním večerem.

Vrací se divadlo

Město přitom plánovalo, že zkusí pozvat ještě zvučnějšího interpreta. „Představovali bychom si dojednání koncertu s opravdovou hudební hvězdou české scény formátu a velikosti Českého slavíka," nechal se před časem slyšet starosta Poličky Jaroslav Martinů. Město však možná limitoval ve výběru rozpočet oslav, který se vyšplhá zhruba na dva miliony korun.

Přesto si lidé a hlavně mladá generace přijde na dávku kvalitní muziky. Mandrage totiž v současnosti patří mezi nejžádanější české umělce.

Už 21. srpna odpoledne vystoupí další velice známý hudebník Michal Pelant. Ten je členem slavného Kollerbandu jednoho z nejlepších domácích zpěváků Davida Kollera. Spolu navíc pracovali na jeho poslední desce ČeskosLOVEnsko. Páteční večer pak zpříjemní vystoupení oblíbené swingové formace Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Večer pak zakončí revival U2. Dalším tahákem soboty vedle Mandrage bude také společné vystoupení populární kapely Kamelot, s níž na jevišti vystoupí i tři dříve velice oblíbení muzikanti Ilona Csáková (Laura a její tygři), muzikálový zpěvák Bohuš Josef a veterán jazzu Ladislav Kerndl. Vše mimo jiné doplní už odpoledne efektní příjezd královské družiny, v níž se chystá i velké překvapení. Na Palackého náměstí proběhne také staročeský jarmark, objeví se tu také dětské atrakce. Už vloni si obrovskou přízeň vysloužily lety vrtulníkem s hradeckými organizátory. V městském parku potom lidé ze svojanovského hradu připraví program pro děti. Na festival se navíc po roční odmlce vrací také divadelníci, tentokrát se Snem noci svatojánské.

Hvězdy festivalu

Polička 555

Mandrage

Michal Pelant (kytarista spolupracující s Davidem Kollerem)

Ondřej Havelka & Melody Makers

Dasha a Big Band Chrudim

Spirituál kvintet

Kamelot s hosty

U2 Desire Revival Brno

Václav Hudeček (významný a světově uznávaný houslista)

Perly mezi interprety

Ilona Csáková

Bohuš Josef

Láďa Kerndl