V sobotu připravili místní zastupitelé odpolední posezení pro seniory, aby jim připomněli, že jaro s sebou opět přináší čas sousedských setkávání a schůzek a že i přes spousty práce na zahrádce je třeba udělat si čas na přátele.

Příjemně strávené odpoledne jim v prostorách obecního úřadu zpestřily děti ze zdejší mateřské a základní školy, které si pro ně připravily vystoupení v krojích. Dokonce si společně zatančili některé lidové tance. Protože osvěty není nikdy dost, připravili pořadatelé pro své hosty přednášku „Senior v bezpečí", ve které se dozvěděli mnoho zajímavých a pro život důležitých rad.

Na Květnou neděli připomněli žáci místní základní školy svým rodičům a kamarádům, že čas velikonoční je tu a je třeba se na něj přichystat. V prostorách Komunitního centra v Trstěnici připravili se svými učitelkami velikonoční výstavu, na které jsme mohli obdivovat nejen jejich šikovnost, ale především množství nejrůznějších nápadů, jak si vyzdobit byt velikonočními motivy. Viděli jsme barevné kraslice, ale i jarní věnečky, ptačí hnízdečka a zajíčky ze všech možných materiálů. Pánové Zandler a Flídr učili děti plést pomlázku z vrbového proutí a nazdobit jsme si mohli i vlastní vajíčko.
Se zimou definitivně odpoledne skoncovaly místní děti vedené paní Evou Kodymovou, protože v řece Loučné utopily Moranu, a tak už se teď můžeme těšit na teplé jarní dny.

MARCELA ŠPLÍCHALOVÁ