Kapelu The Tap Tap v roce 1998 založil a dodnes vede Šimon Ornest. Hudebníci hrají a zpívají písničky od známých autorů, ale i vlastní. Těmto nadaným umělcům sice ztěžuje život hendikep, ale do Svitav přivezli spoustu skvělé muziky a také humor. Spojili se totiž s humoristickým časopisem, a tak si lidé mohli prohlédnout i desítky kreslených vtipů. A vystoupení? Patřilo k těm, na které jen tak nezapomenou.

Pozitivní energie

Všichni se skvěle bavili. „Muzika The Tap Tap je prostě super. Myslím si, že i když život nemají zrovna lehký, dokážou udělat spoustu srandy a to i sami ze sebe. Dokážou udělat radost ostatním," řekl Štěpán Neubauer z Chornic. S kladným hodnocením se přidali i další. „Koncert byl úžasný. Viděla jsem je v televizi, tak jsem věděla, do čeho jdu. Jejich vystoupení na mě velmi pozitivně zapůsobilo. Usmívám se," svěřila se Dagmar Škorpíková ze Svitav. Na koncertě si spousta lidí uvědomila, jaký mají tito lidé obrovský talent a šíří kolem sebe pozitivní energii. „Kdo z nás by tak zazpíval? To jsou hlasy!" řekla Svitavačka. K tomu si ještě prohlížela vtipy s černým humorem a bylo jí dobře.

Mimozemšťani

Jeden ze známých svitavských výtvarníků nachystal pro hudebníky překvapení. Namaloval totiž obraz, který jim ve Fabrice také osobně předal po písničce „Sundej brejle". „Když jsem tuto písničku slyšel v Litomyšli, tak mě natolik zaujala, že jsem si říkal, jak by to asi vypadalo, kdyby byli mimozemšťani. Tak jsem vozíčkářům přimaloval na hlavy antény a dal jsem je do modré barvy," popisoval nápad výtvarník Vladan Macků. Měl trochu obavy, že se na něho budou zlobit, ale opak je pravdou. Z neobvyklého překvapení byli hudebníci nadšení. „Těší mě, že obraz přijali," poznamenal výtvarník. Jejich muziku má rád. „Jsou opravdu jako z jiné planety. Jsou prostě fantastičtí," dodal Vladan Macků.

Hudebníci dostávají dárky, ale obraz od Vladana Macků je originální. „Takový speciální dárek nám ještě asi nikdo nedal. Jsme za něj rádi. Určitě ho budeme propagovat i na našem facebooku. K písničce se náramně hodí," uvedl vedoucí kapely Šimon Ornest. Pro obraz měl hned i místo. „Dáme si ho do zkušebny," upřesnil Šimon Ornest.