Na parketu kulturního domu nečekal na více jak stovku lidí bazén, ani jiná vodní nádrž, jak by si mohli příchozí myslet. O to více vzbudilo pozdvižení tradiční vystoupení místního spolku žen.
„Aquabely vznikly v loňském roce, když slavila kolegyně padesátiny. Je blázen do delfínů a nedostala se na show v Praze, která byla zrušena. Chtěli jsme jí to vynahradit, a tak jsme koupili nafukovacího delfína a šla plavat s námi. Když už jsme to měli nacvičené, tak jsme se to rozhodli zahrát i na našem plese," popsala nápad na vystoupení Magdalena Vajrauchová. Aby toho nebylo málo, ženy ze sdružení A-klub nacvičily ještě černobílý tanec. Třináct žen v jedněch kalhotách od šikovné švadleny předvedlo choreografii, která si vysloužila velký aplaus.

„Inspiraci na černobílé vystoupení jsme našli na internetu. Jindy je nápad spontánní záležitostí někoho z nás. Obvykle se objeví brzy," řekla Magdalena Vajrauchová.

Návštěvníci plesu si tedy nejen zatancovali a zpestřili večer tombolou, jak je zvykem, ale odnesli si i zážitek z představení žen z Pohodlí. Ty nepřipravují jen tuto akci, ale starají se o další zábavu v obci. „Před více jak dvaceti lety jsme měli malé děti a také pocit, že se u nás nic neděje. Podařilo se nám zařídit stavbu dětského hřiště a začali jsem s organizováním různých akcí. Od roku 1998 fungujeme jako občanské sdružení," sdělila Magdalena Vajrauchová. A není toho málo, co ženy z Pohodlí připravují. Jsou to karnevaly, výlety, dětské dny, loutková divadla a různé besídky. Nadšení a dobré nápady jim nechybí. Nezbývá než se těšit na další ples, který přinese kromě skvělé zábavy i toliko potřebné finance na pořádání akcí pro ostatní obyvatele Pohodlí.