Těžké čtvrteční ranní probouzení prožili fanoušci hokejistů Slovanu. Jak ti, kteří si zápas na ledě Kohoutů „vychutnali“ na vlastní oči a hořký kalich dopili do dna, tak ti, kteří o výsledku a průběhu zápasu jenom slyšeli. Koho by napadlo, že série velmi dobrých výkonů bude přerušena takto brutálním způsobem.

„Propadli jsme ve všech herních činnostech,“ mohl jenom smutně konstatovat trenér Igor Čikl.

VŠECHNO BYLO ŠPATNĚ

Přes složitou situací na silnicích v regionu se hostující hráči i diváci dostali na stadion včas. Kdyby tušili, co je tam čeká, snad by byli raději stáli v nekonečné koloně…

„Vůbec si to nedovedu vysvětlit, protože jsme předtím odehráli spoustu kvalitních zápasů,“ kroutil hlavou Čikl. Teď se jeho svěřenci od samotného začátku dostali do těžkých problémů.

Hostům utekl začátek, ve 4. minutě se k tyčce trefil Jindřich. Ne, že by Slovanisté byli v první třetině úplně bez gólových šancí, proměnit je však nedokázali, zato domácí, ti řádili. Opět Jindřich a po něm v přesilovce Pražák navyšovali stav na 3:0, a to se ještě Slovan bránil skoro dvě minuty ve třech.

„Tohle byl herně nejhorší zápas za tři roky, co jsem u týmu.“
Igor Čikl, trenér HC Slovan

Byla-li úvodní část pro hosty nepovedená, tak prostřední se proměnila v učiněnou katastrofu. Domácí nasypali dalších pět „kusů“ a jejich rozletu nezabránilo ani střídání brankářů na straně Moravské Třebové.

Co také mohli Galuška s Vlachem dělat, když ve hře jejich spoluhráčů v poli nefungovalo absolutně nic.

RYCHLE ZAPOMENOUT

„Od brankařů přes obránce až po útočníky nebyl v našem týmu ani jeden hráč, který by hru mohl zvednout. Všichni hráli hrozně,“ poznamenal roztrpčený moravskotřebovský kormidelník.

Ani té potupné „desítce“ se hosté nevyhnuli, ve 49. minutě potěšil většinu v českotřebovském hledišti Fúzik. Že se potom dvakrát prosadili také hosté, to byl pouze zápis do statistik, který na rozčarování na straně Slovanistů nemohl nic změnit. Byl to utkání z černého snu.

„Na tento zápas je potřeba zapomenout, přenést se přes něj a soustředit se na ty následující, protože nic jiného nám ani nezbývá. Musíme začít zase od nuly a bojovat. Chci se omluvit divákům, kteří za námi vážili cestu,“ zakončil povídání o krajně nepovedené hokejové středě Igor Čikl.

NADSTAVBA A, 7. kolo:

Česká Třebová – Moravská Třebová 10:2

Fakta – branky: 4. Jindřich (T. Prachař, Fúzik), 11. Jindřich (T. Prachař, Fúzik), 13. Pražák (Škvor, Hemský), 21. T. Prachař (Fúzik, Šejba), 24. Fúzik (Jindřich, T. Prachař), 31. Vlček (Hemský, Jar. Moučka), 33. Jar. Moučka (Škvor, Pražák), 36. T. Prachař), 41. Jindřich (Fúzik), 49. Fúzik (T. Prachař, Jindřich) – 49. Faltus (Langr, Prokop), 60. Aulehla (Pokorný). Rozhodčí: Čížek – Pecina, Kolář. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0. Diváci: 489. Třetiny: 3:0, 5:0, 2:2.

Moravská Třebová: Vlach (24. Galuška) – Kovařík, Schneider, Hradil, Bednařík, Muselík, Pokorný – Pěcha, Čikl, Faltus, Langr, Prokop, Pavlovský, Fibrich, Aulehla, Řehulka.

Další výsledky:

Hlinsko – Choceň 8:3 (2:0, 5:2, 1:1). Branky: Pazourek 2, Sobotka, Velínský, Chvojka, Havel, Pazdera, Beneš – P. Prachař 2, M. Pilař.

Chrudim – Chotěboř 4:1 (1:0, 2:1, 1:0). Branky: Novák, J. Polák, Kišš, Haltuch – Mašek.

Pořadí:

1. Chrudim (64), 2. Česká Třebová (61), 3. Moravská Třebová (57), 4. Hlinsko (56), 5. Chotěboř (52), 6. Choceň (28).

Příští program:

Skupina A, 8. kolo, neděle 21. ledna, 17:00: Choceň – Chotěboř, Moravská Třebová – Hlinsko. 18:00: Chrudim – Česká Třebová.

Skupina B, 5. kolo, neděle 21. ledna, 17:00: Litomyšl – Světlá nad Sázavou, Havlíčkův Brod B – Polička.

O co půjde v neděli…

Moravská Třebová, kromě vylepšení pozice v nadstavbové skupině, bude proti Hlinsku hrát o jediné: omluvu svým divákům za středeční nebývalé selhání a podání důkazu, že se jednalo o ojedinělou a nikdy neopakovatelnou výjimku. Navíc je samozřejmě ve hře výhodnější nasazení do play off, být třetí či čtvrtý může být podstatný rozdíl.

Litomyšl potřebuje proti Světlé nad Sázavou nutně bodovat, což bude pro v krizi se potácející mužstvo velice těžký úkol. Jenomže jinak by se jí mohlo snadno stát, že se kolo před koncem nadstavbové soutěže ocitne mimo postupové pozice pro čtvrtfinále play off. A to by byl doslova šok.

Polička sice na osmičku dosáhnout sama nemůže, přesto má její zápas na ledě Havlíčkova Brodu pro uchazeče o play off značný význam. Jak pro domácí, tak „na dálku“ pro Litomyšl. (rh, hor)