Třebovští hráči totiž ani druhou možnost k ukončení zápolení proti Světlé nevyužili, když v úterním klání u Sázavy propadli ve druhé dvacetiminutovce.

O tom, kdo ve finále vyzve Kohouty z České Třebové, tudíž rozhodne čtvrteční pátý duel.

INKASOVALI OD TŘECH

Úvod čtvrtého měření sil byl opatrný, tuto pasáž ale ukončily nejprve Aulehlova střela do tyčky a následně využitá přesilovka po dorážce Faltuse – 0:1. Pro hosty tedy excelentní start, ale dlouho jim pohoda nevydržela a ve dvojitém oslabení inkasovali z hole Jaroslava Doležala.

Kuriozitou byla předčasně ukončená první třetina kvůli potížím s ledem, tento úsek se dohrál po přestávce a po něm následovala prostřední část.

V ní se Slovanistům zápas vymkl z rukou. První velkou šanci sice připravil Rosendorf pro Aulehlu, ale bez využití. A pak přišly těžké chvíle.

Jakub Doležal otočil vývoj utkání a na 3:1 zvýšil po rychlém brejku P. Včela, na čemž by nebylo nic mimořádného, pokud by se tak nestalo v oslabení Světlé tří pro pěti! Tahle nezvládnutá dvojnásobná výhoda přišla Třebovou moc draho.

Posléze se sice Mičkovi povedlo korigovat na 3:2, ale další minuty vyšly znovu soupeři. Dorážející P. Včela a přesně zakončující Dolinský se postarali o růst skóre na 5:2.

Konec druhé třetiny poznamenaly šarvátky a četná vyloučení, více klidu se na led vrátilo v poslední dvacetiminutovce.

Utahaní hosté hrající pouze na dvě obrany neměli síly, aby se vrátili do utkání. Posledním, kdo se zapsal do statistik, byl světelský Blažek, jenž nejdříve neproměnil trestné střílení, ale o něco později přece jen zpečetil výsledek.

FANOUŠCI, POMOZTE

„Kluci jsou unavení, hlavně beci, protože jsme hráli na dvě obranné dvojice a někteří toho měli opravdu dost. Řekl jsem jim, ať všechno hodí za hlavu, i když se nám nedařilo tak, jak jsme si představovali. Takové jsou zápasy play off, ne vždy se v nich vše povede," hodnotil utkání smířlivě trenér Slovanu Igor Čikl.

Svému mančaftu před pátým kláním pochopitelně dál pevně věří. „Pořád to máme ve svých rukou. Přijedou dva obránci, kteří ve Světlé z pracovních důvodů hrát nemohli. Nastoupíme v plné sestavě a bude to jenom na nás, jestli potvrdíme naše domácí výkony z celé sezony. Když budeme hrát disciplinovaně a předvedeme, co umíme, tak jsme schopni přes Světlou do finále jít. Chci poprosit fanoušky, aby nás podpořili. Kluci to potřebují," doufá třebovský kormidelník v mohutnou podporu zaplněné Rehau arény.

Pro oba soupeře to bude pátý velmi náročný, vypjatý a vyčerpávající zápas v průběhu dvanácti dnů.

HC Světlá nad Sázavou – HC Slovan Moravská Třebová 6:2 (1:1, 4:1, 1:0)

Branky: 16. Jar. Doležal (Žák, Křišťan), 24. Jak. Doležal, 27. P. Včela (Žák), 29. P. Včela (Žák), 39. Dolinský (Blažek), 56. Blažek (Štros) – 14. Faltus (Schneider, Ministr), 29. Mička (Řehulka, Muselík). Rozhodčí: Kratochvíl, Hájek – Padevět, Schaffer. Vyloučení: 9:9, navíc Čikl a Duba (oba MT) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 444. Stav série: 2:2.

HC Světlá nad Sázavou: Koubský – Svoboda, O. Včela, Šíma, Kořínek, Fibikar – Žák, Blažek, Štros, Křišťan, Dušátko, P. Včela, Dolinský, Jar. Doležal, Jak. Doležal, Špatenka, Kubát. HC Slovan Moravská Třebová: Turek – Polák, Rosendorf, Pokorný, Kutmon – Čikl, Duba, Aulehla, Faltus, Schnider, Ministr, Mička, Muselík, Řehulka.

Další výsledek:

Semifinále play off – 4. zápas: Chrudim – Česká Třebová 2:3 (1:1, 1:1, 0:1). Branky: Cvrček 2 – Zítka, Kavalír, Schejbal. Rozhodčí: Sedlák, Prchal – Říha, Teplý. Vyloučení: 8:7, navíc Plch (CH) 10 min OT. Využití: 1:0. Diváci: 452. Konečný stav série: 1:3, postupuje Česká Třebová.

Příští program:

5. zápas, čtvrtek 9. března, 19.00: Moravská Třebová – Světlá nad Sázavou. (hor, rh)