Žamberk – Dolní Újezd 3:0

Evžen Kopecký, trenér 1.FC Žamberk: Naše důležitá výhra se nerodila vůbec lehce. Soupeř byl zkraje aktivnější, více o sobě věděl a potvrdil zlepšenou formu, která ho v posledních zápasech provází. Přestože jsme proměnili první naši šanci a šli jsme do vedení, hra stále nebyla dobrá a bylo jen dobře, že jsme přestávkou mohli hru trochu přeorganizovat. Podařilo se a kromě dvou pěkných branek jsme tři šance zahodili. Vzhledem k tomu, že jsme od minulého týdne přišli o tři hráče, a já nevěděl ještě ráno, koho postavím, je výsledek pro nás více než dobrý, a pro soupeře krutý. Teď si jen přeji, abychom dali zdravotní stav hráčů do pořádku.

Jan Kabrhel, sekretář TJ Sokol Dolní Újezd: Těžko se hovoří o tomto utkání. Náš totální propadák má mnoho příčin. Nemá cenu je na tomto místě rozebírat, ale situace áčka je k zamyšlení. Rozhodně nejslabší soupeř, se kterým jsme zatím hráli, toho moc neukázal, přesto mu i to málo stačilo k hladké výhře. Domácí za celou dobu vystřelili čtyřikrát na branku, což jim vydalo na jednoznačný výsledek. Dalo by se čekat, že se naši hráči vyhecují alespoň o poločase v kabině a na soupeře vletí, opak byl ale pravdou. Když po našem výkonu, který připomínal umírání, domácí lehce přidali dva góly, tak jsme odpadli, zabalili to a pouze čekali na milosrdný konec.

Svitavy – Moravská Třebová 1:0

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Zápas mezi okresními rivaly byl ovlivněn silným větrem, který dul po celých devadesát minut. Takže jsme v první půli měli optickou převahu my, ale pořádnou střeleckou šanci jsme si až na jednu výjimku nevypracovali, neboť míč unášený větrem nám létal dál, než bylo potřeba. Ve druhém poločase hrála po větru Třebová a bylo to stejné. Přesto si hosté vypracovali více gólových příležitostí, které však nedokázali využít, jednou nás zachraňoval Jakub Novák, když se mu podařilo vykopnout balon těsně před brankovou čárou za překonaným Jílkem. Šťastnou ruku měl při střídání trenér Kroulík, který poslal na hřiště půl hodiny před koncem Juříka a ten dokázal míč přidržet a přesně rozehrát. Právě on také přihrál při rozhodující akci na jediný gól zápasu. Hned od začátku bylo jasné, že v derby moc branek nepadne, takže lze říci, že jsme byli šťastnějším mužstvem.

Zdeněk Válek, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Na derby jsme se nachystali s tím, že především nechceme inkasovat, což se nám v prvním poločase dařilo. I díky Kamischovi, který zneškodnil sólový únik, což byl jediný moment, kdy se Svitavy dostaly do naší obrany. Silný vítr samozřejmě hru ovlivnil, více ale vadil domácím při tvoření hry. Po přestávce jsme byli aktivnější, začali jsme soupeře více napadat, což byl záměr, ale bohužel to nevedlo ke gólovému efektu, protože jsme nadějně rozehrané akce většinou sami pokazili nepřesnou přihrávkou. Gól jsme nedali, naopak nějakých osm minut před koncem ho dostali a z utkání, který bych viděl jako remízové, nemáme nic. Zvítězil šťastnější.

Litomyšl – Luže 6:1

Ivo Svoboda, trenér TJ Jiskra Litomyšl: Z očekávaného souboje o první místo v přeboru se nakonec stala exhibice, která bavila i početné publikum. Do zápasu jsme vstoupili nervózně, ale s postupem času náš výkon vygradoval. O rychlé, přímočaré a kombinační akce nebyla nouze i díky divákům, kteří vytvořili skvělou kulisu, jsme soupeře jasně přehráli a potvrdili, že po deseti kolech nám právem patří nejvyšší příčka v tabulce. Bylo to zkrátka skvělé sobotní dopoledne.

Michal Radouš, kapitán TJ Luže: Na úvod utkání jsme neproměnili dvě velké příležitosti, naopak soupeř z první akce udeřil. Když se nám podařilo před poločasem snížit, okamžitě jsme inkasovali po standardní situaci. Ve druhém poločase jsme si již žádnou šanci nevytvořili, domácí nás předčili v nasazení, důrazu, využili každou svoji možnost ke skórování a zaslouženě nás porazili.