Zainteresované osoby se vyjádřily k odehraným utkáním v nejvyšší krajské soutěži fotbalistů.

Svitavy – Přelouč 6:0

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Na podzim byla Přelouč jedním z mála našich přemožitelů, proto jsme jí to chtěli doma oplatit. To se podařilo velmi výrazně, neboť přijel odevzdaný tým, který snad kromě jedné příležitosti nic nepředvedl. Ještě do poločasu o vyloučeného hráče oslabený soupeř dostal šest branek a při lepší koncentraci našich hráčů při zakončení mohl odjet i s „desítkou". Je dobře, že jsme se udrželi na vítězné vlně a věřím, že v ní budeme pokračovat do konce soutěže.

Choceň – Moravská Třebová 2:0

František Dvořák, trenér FK Agria Choceň: Téměř jsme neměli s kým hrát, musel jsem nasadit další dorostence a k tomu všemu se nám vážně zranil v první polovině utkání Eisner. Nasadil jsem Hanuse se Šafkem a oba zahráli opravdu výborně. Moravská Třebová není vůbec špatný celek. Po kombinační a technické stránce je to velmi nepříjemný soupeř. Jejich postavení v tabulce a body tak vůbec neodpovídají. My jsme si s tím poradili, zaokrouhlili jsme počet bodů na padesát, už teď jsme na jaře získali 24 bodů, což je parádní výsledek.

Miroslav Večeřa, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Bylo to utkání z obou strav více méně o ničem a s minimem šancí. Vypadalo to, že si něco odvezeme, ale opět jsme se dopustili dvou hrubek, které nás stály zápas. Měli jsme tam nějaké příležitosti, ale bez pořádného zakončení, takže je z toho nula bodů a příště nám půjde o život. Takhle se o záchranu nedá hrát. Děláme obrovské naivní chyby, na které stále doplácíme. Což mrzí tím více, že soupeř jinak neměl prakticky nic.

Polička – Žamberk 1:4

Jiří Valta, trenér SK Polička: Oproti minulému týdnu nám chyběla kvalita, která hrála za Vrchovinu. V tom složení, v jakém jsme byli, bychom měli naději na úspěch jen odpočatí a zdraví, rozhodně nikoli v situaci, kdy ze třinácti hráčů jich deset mělo sobotní zápas v nohách. To se potom dá jen těžko uspět a z tohoto pohledu mě výsledek nepřekvapil. Soupeř věděl, o co hraje, my byli zejména v první půli všude pozdě, nechali soupeři příliš prostoru a zákonitě prohrávali. Po přestávce a změně rozestavení došlo k částečnému zlepšení, ale gól na 0:2 o všem rozhodl. Taková práce mě nebaví a nenaplňuje, připadá mi, že házím na stěnu hrách, takže jsem rozhodnut, že po sezoně působení v Poličce ukončím.

Evžen Kopecký, trenér 1. FC Žamberk: Kluci podali soustředěný výkon a šli za vítězstvím od první minuty. Jsem rád, že to nevzali na lehkou váhu a dobře se na toto utkání připravili. Domácí byli sice oslabeni, takže nic přeceňovat nechci, ale ono to rozhodující být někdy nemusí. Spíše jsem měl strach, abychom se s tím vyrovnali, a to se povedlo dokonale. Tentokrát jsme měli i vhodně posílený kádr a kluci si s chutí zastříleli. Jediný černý moment utkání je zranění Jakuba Kotyzy, u kterého si všichni přejeme, aby to nebylo nic vážnějšího. Hráči zaslouží pochvalu, vynikli Hrubý a Krejčík.