Nyní by však už mělo být, nestane-li se ještě něco neočekávaného, o všem zásadním jasno, a to také z pohledu týmů ze Svitavska.

Přinášíme souhrn všeho podstatného, co se v mistrovských soutěžích událo.

Pohyb mezi krajským přeborem a divizí je nulový. Nikdo z republikové soutěže do Pardubického kraje nesestoupil, nikdo neměl ani zájem o postup.

Z krajského přeboru sestupují poslední dva celky, tedy FK Přelouč a k lítosti okresních příznivců i Sokol Dolní Újezd.

Tuto dvojici nahradí z I. A třídy Sokol Dobříkov a TJ Lanškroun. Společně s nimi jde nahoru i Jiskra Litomyšl ze čtvrtého místa, a to náhradou za nepřihlášený celek FC Libišany (třetí mužstvo I. A třídy z Nasavrk možnost postupu nevyužilo a řada tím pádem přišla na Jiskru).

Sestupujícími týmy z I. A třídy jsou AFK Horní Jelení a Jiskra Ústí nad Orlicí B.

Nováčky se stanou vítězové obou skupin I. B třídy, tedy SK FK Horní Ředice z áčka a Sokol Kunčina z béčka. O třetí místence do I. A třídy se rozhodovalo „na dálku" mezi druhými družstvy skupin, tedy FK Proseč a TJ Semanín. Více bodů nasbíral Semanín a posune se výše.

Pohyby zaznamenala také krajská I. B třída. Tu opouštějí vinou sestupu TJ Slavoj Cerekvice nad Loučnou a TJ Spartak Sezemice ze skupiny A, Sokol Dlouhá Loučka a Sokol Verměřovice ze skupiny B a společně s nimi rovněž B mužstvo SK Polička, které se do krajské soutěže nepřihlásilo.

Z okresů přicházejí do I. B třídy jejich přeborníci SKP Slovan Moravská Třebová B (Svitavsko), SK Sokol Prosetín (Chrudimsko), Sokol Rosice nad Labem (Pardubicko) a Sokol Tatenice (Ústeckoorlicko). S nimi z druhých míst okresů doplní pole účastníků SK Lázně Bohdaneč (Pardubicko) a Sokol Dolní Újezd B (Svitavsko).

V přeboru okresu Svitavy bude v nadcházejícím soutěžním ročníku působit pět „nových tváří". K sestupujícím Sokolu Dlouhá Loučka a Slavoji Cerekvice nad Loučnou a do I. B třídy nepřihlášenému týmu SK Polička B, jenž se po dlouhých letech objevuje na úrovni okresu, se přidají nováčci ze III. třídy Sokol Městečko Trnávka a TJ Radiměř.

S okresním přeborem se naopak musí rozloučit sestupující týmy TJ Sebranice, Sokol Březová nad Svitavou a SK Rohozná. Kromě této trojice přibude do III. třídy TJ Kamenná Horka, který se vrací na fotbalovou scénu po roční pauze. Naopak zmizí fotbalisté z Pomezí a Chornic, tyto celky se nepřihlásily.