A fotbal se mezi domácím Sokolem a litomyšlskou Jiskrou hrál zajímavý. Jeho klíčový okamžik se odehrál po čtvrthodině, když Kotoučkovu hlavičku vyrazil rukou na brankové čáře Gyömber, byl vyloučen a z nařízené penalty otevřel M. Nespěšný skóre. Domácím to však spíše uškodilo než pomohlo, v dalším průběhu přenechali iniciativu soupeři, který je zatlačil, dostal se do několika možností a do „šatny" vyrovnal poté, co se po dlouhém autu dostal k zakončení nekrytý Zeman – 1:1.

Domácí si ovšem ke svému štěstí uvědomili, že podobný styl hry by pro ně byl sebevraždou, a po změně stran začali o poznání aktivněji. Obraz hry se rázem rapidně změnil, oslabení hosté začali mít problémy u vlastní šestnáctky a odrazem tohoto dění byla 65. minuta, kdy po pěkné souhře překonal Koukolu Pořízka – 2:1. Čtvrt hodiny před koncem po průniku J. Nespěšného do vápna neměl složitou pozici osamocený Škáva a podtrhl vítězství domácích.

Pomezí – Litomyšl 3:1 (1:1)

Branky: 15. M. Nespěšný (PK), 62. Pořízka, 75. Škáva – 45. Zeman. Rozhodčí: Pešek. ŽK: 2:0. ČK: 0:1 (14. Gyömber). Diváci: 120. Pomezí: Křemenák – Sláma, Veselý, Kotouček, M. Nespěšný, Drobný (61. M. Stýblo), J. Svoboda (90. P. Stýblo), J. Nespěšný, Roušar, Pořízka (78. Mička), Škáva. Litomyšl: Koukola – Severa, Gyömber, Radimecký, Čapek, Paclík, Kristek (74. Vejrych), I. Svoboda, Kundera, Valenta (77. Štoudek), Zeman (65. Urban).

Milan Janko, trenér TJ Sokol Pomezí: Pro fotbal byla škoda, že do utkání nemohli od začátku zasáhnout Leinweber na jedné a Štoudek na druhé straně, tedy nejlepší střelci svých mužstev. Zápas patrně rozhodla situace ze 14. minuty, kdy se důrazný Kotouček prosadil do zakončení standardní situace, balon letící do branky vyboxoval hostující obránce, následovala červená karta a námi tentokrát proměněný pokutový kop. Ztráta jednoho hráče v úvodu duelu se zřejmě projevila v jeho závěru, kdy i v deseti aktivně hrajícím hostům trošku došlo. Jinak Litomyšl potvrdila, že nebýt špatného vstupu do sezony, bezpochyby by hrála o nejvyšší patra tabulky. Už podruhé jsem na jaře na domácím trávníku více spokojen s body než s předvedenou hrou, ale tenhle výsledek má ohromnou cenu.

Ivo Svoboda, hrající trenér TJ Jiskra Litomyšl: Sehráli jsme kvalitní utkání, bohužel jsme si ho pokazili dvěma katastrofálními chybami, které nám sebraly jakékoli naděje na bodový zisk. Skoro celý zápas jsme hráli v deseti, přesto jsme do 60. minuty byli lepším týmem, jenže potom jsme vyrobili hroznou hrubku a jakmile dali domácí na 2:1, už jsme neměli fyzické ani psychické síly na obrat. V korektně hraném duelu tak skončila naše úspěšná série a po dlouhé době jsme ztratili body. Pro nás to byl smolný zápas, bohužel jsme si k tomu dopomohli sami. Ale půjdeme dál, viděl jsem na hřišti i pozitivní věci, na kterých můžeme stavět.

Další výsledky:

Nasavrky – Horní Jelení 1:0 (1:0). Branka: Dostál. Dobříkov – Ústí nad Orlicí 7:0 (2:0). Branky: Horníček 2, Jandera, Konvalina, Klapal z pen., Jarosz, Marek. Lanškroun – Letohrad B 4:0 (1:0). Branky: Savych 2 (obě z pen.), Krejcar, Ptáček. Rohovládova Bělá – Pardubičky 2:2 (2:1), pen. 3:4. Branky: Kotajny, Chovanec – Svatoň, Martan. Vysoké Mýto B – Luže 4:2 (3:0). Branky: Podmajerský 2, Benda, Vostrčil – Bareš, Terer. Načešice – Svitavy B odloženo.

Pořadí:

1. Lanškroun (38), 2. Dobříkov (35), 3. Vysoké Mýto B (30), 4. Nasavrky (29), 5. Pomezí (27), 6. Načešice (27), 7. Litomyšl (25), 8. Svitavy B (24), 9. Rohovládova Bělá (22), 10. Luže (22), 11. Pardubičky (19), 12. Letohrad B (18), 13. Horní Jelení (9), 14. Ústí nad Orlicí B (8).