Poloviční byla úspěšnost východočeských týmů ve středečních zápasech druhého kola Poháru České pošty.

Dalo se to čekat, protože postup fotbalistů Pardubic z druholigové bitvy ve Vlašimi není senzací a od Svitav nemohl nikdo chtít zázrak.

Ten byl ale nakonec blíže, než by kdo očekával, protože jihlavský účastník Gambrinus ligy byl ve Svitavách hodně rád za hubené vítězství 2:1.

„Před svým mužstvem smekám, protože jsme vyjma prvních deseti dvanácti minut byli favoritovi více než důstojným soupeřem a chybělo nám jen trochu fotbalového umu, abychom dosáhli na ještě lepší výsledek," uvedl trenér divizionářů Martin Pulpit.

Jeho svěřenci nebyli po většinu času nijak ustrašení a i když Jihlava měla více vyložených šancí, tak ani její gólman Hanuš se nenudil.

„Na divizní tým jsme si proti ligovému soupeři vypracovali hodně nebezpečných situací a je škoda, že jsme některou z nich nedotáhli dříve ke gólovému konci, protože si myslím, že bychom si penalty i zasloužili," dodal Pulpit.

To Pardubice cestovaly z Vlašimi s veselou.

Díky gólové hlavičce záložníka Tomáše Dubského v 75. minutě zvítězily 1:0.

„S výjimkou úvodu druhé půle jsme utkání zvládli dobře," chválil pardubický trenér Martin Svědík.

Ve Vlašimi se spolehnul především na hráče z lavičky a z divizního B týmu. „Jak jsem avizoval, v utkání jsme prostřídal hodně hráčů, kteří se v naší základní sestavě neobjevují pravidelně. Hráče, se kterými počítám pro sobotní utkání v Opavě, jsem během utkání střídal," dodal ještě Svědík.

Jeho tým byl většinu utkání aktivnější. Brychta v úvodu napálil tyč, Kudrna mohl ve druhé půli zvýšit na 2:0, jenže pálil vysoko nad.

Vlašim byla blízko vyrovnání v závěru, ovšem Putz mířil jenom do tyče.

Pardubice narazí koncem září na vítěze duelu Domažlice – České Budějovice.