Nástup do zápasu se jim příliš nepovedl a záhy inkasovali, postupně se ale dostali do tempa, začali ústecké béčko přehrávat, dostali se do šancí a tři z nich dotáhli ke gólovému konci.

Jaké místo jim bude patřit v tabulce soutěže, o tom se rozhodne po víkendových zápasech jejich rivalů. Za příznivých okolností mohou být čtvrtí, za méně příznivých o pozici či dvě hůře. V každém případě mohou jen litovat naprostého výpadku v trojici po sobě jdoucích vystoupení ve druhé polovině jarní části (Luže, Svitavy B, Pardubičky), protože nebýt téhle série porážek, vyznělo by jaro v jejich podání nesporně pozitivně po herní i výsledkové stránce.

Jiskra Ústí nad Orlicí B – Jiskra Litomyšl 1:3 (1:1)

Branky: 7. Motl – 32. Kristek, 53. Severa, 82. Urban. Rozhodčí: Matoušek. ŽK: 2:1. Diváci: 95. Litomyšl: Kačer – Severa, Čapek, Radimecký, Valenta, Kristek, Kundera, Tomšů (58. Gyömber), Paclík, Urban, Štoudek (11. Vejrych, 58. Zeman).

Ivo Svoboda, trenér TJ Jiskra Litomyšl: Odehráli jsme skvělé utkání. Pohyb, nasazení, komunikace na hřišti a kvalitní kombinace se přiblížila našim představám. Byl jsem asi poprvé na lavičce hrdý za předvedený výkon našich kluků a věřím, že v příští sezoně bude takových duelů co nejvíce.