Horka ztrácí kontakt na špici tabulky a ten nemají po dalších nezdarech ani Morašice a Sebranice na místa značící udržení v soutěži.  V nedělních utkáních vybojovali okresní zástupci bezgólové remízy na Ústecku. Následně pak zvládli rozstřely ze značky pokutového kopu a brali druhý bod, který se jim nadmíru hodí.

Sebranice – Ústí nad Orlicí B 1:2

Všechno podstatné v zápase se událo prakticky za úvodních patnáct minut. Nejdříve šly do vedení Sebranice, když v 5. minutě potrestal chybu soupeřovy obrany Červ – 1:0. Jenže v 8. a poté i v 15. minutě pro změnu chybovala defenziva domácích a toho bez váhání využil v obou případech útočník Kukla a obrátil tak skóre zápasu na 1:2. V dalším průběhu utkání se narodilo několik možností na obou stranách, nicméně tyto zůstaly bez využití a tak si hosté za vítězství odvezli všechny body.

Fakta - branky: Červ – Kukla 2. Rozhodčí: Klír. Poločas: 1:2. Sebranice: Jiráň – T. Patočka, Klusoň, Chadima, Kunhart, Kalánek, Prokůpek, Horníček, J. Patočka, Kučera, Červ (Vopařil, Jílek).

Kamenná Horka – Verměřovice 0:1

Domácí nastoupili do utkání bez čtyř stabilních opor (Škáva, Juřík, Mach, Richter) a to se v průběhu hry ukázalo jako přílišné oslabení. Hrál se vcelku bezstarostný fotbal, první velkou šanci měli ve 22. minutě hosté Markem, který nastřelil břevno. Domácí zahrozili ostrou ránou Jirouška, rovněž bez efektu. Hned po změně stran mohla jít Horka do vedení, ale Bulva zakončil svůj průnik do šestnáctky nepřesně. V 54. minutě zachránila podruhé v zápase Hasenöhrla konstrukce jeho svatyně, tentokrát po hlavičce Kmetě. Domácím pak začaly docházet síly, ale zdálo se, že duel dovedou k nerozhodnému stavu. Že se tak nestalo, to určila 83. minuta, kdy se dvě střely obráncům povedlo zablokovat, jenže míč se dostal k Chládkovi a ten tvrdou ránou rozhodl.

Fakta - branka: Chládek. Rozhodčí: Seidl. Poločas: 0:0. Kamenná Horka: Hasenöhrl – Letocha, Svoboda, Kučírek, Nekvinda, Dokoupil, Jiroušek, Mikolín, Bulva, Bubela, Křivánek.

Dlouhá Loučka – Polička B 6:1

První poločas byl v poli vyrovnaný, už po něm ale odcházeli do kabin spokojenější domácí hráči. Ti pak po přestávce rozpoutali kanonádu, průběh jednoznačně opanovali a skóre v jejich prospěch narůstalo, až se zastavilo na „půltuctu".

Fakta - branky: Novotný 2, Henčl, Kolísek, Neumann, Kolář (PK) – Harašta. Rozhodčí: Vaněk. Poločas: 2:1. Dlouhá Loučka: Pokorný – Kubečka, Křivánek, Neumann, Charvát, Kolísek, Kolář, P. Chromý, Blecha, M. Chromý, Henčl (Novotný, Marván, Hank, Rek, Ruml). Polička B: Dobeš – Pavlík, Scheib, F. Švec, Stoklásek, Findejs, Bureš, Harašta, Kysilko, J. Dittrich, Dobiáš (Vondra, Král).

Libchavy – Morašice 4:2

Poslední tým tabulky neodehrál na Ústecku úplně beznadějné utkání. Jak v prvním, tak ve druhém poločase byla k vidění poměrně vyrovnaná partie. Domácí však vytěžili maximum z tradičně silných zbraní – dlouhých autů a nebezpečných rohů. S tím měli Morašičtí potíže a z těchto situací od Váněho také inkasovali. O branky Morašic se postarali Chmelík, jenž se trefil z trestného kopu skoro z půlky hřiště, a Novák, který vyslal .gólové „bodlo". Na bodový zisk to však týmu nestačilo.

Fakta - branky: Váně 4 – Chmelík, Novák. Rozhodčí: Braun. Poločas: 2:1. Morašice: Prešinský – Jokeš, Chmelík, V. Štancl, Škoda, Tměj, Klement, R. Lněnička, Novák, Famfulík, Válek (Kuta, D. Štancl, Kopecký, J. Lněnička).

Lanškroun B – Cerekvice 0:0 (PK 3:4)

Roman Pražák ml., hrající trenér Slavoje Cerekvice: Do zápasu jsme vstoupili poměrně dobře a dostali se i do vyložené brankové příležitosti, ale to bylo v prvním poločase v podstatě vše. Utkání dál provázela obrovská spousta nepřesností z naší strany, což velmi dobře hrajícímu soupeři pomáhalo k tomu, aby nás dostával pod tlak. Přežili jsme i pokutový kop. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit lépe a vrátit se ke hře, která nás zdobila v předchozích zápasech, nicméně se nám to v podstatě nedařilo. Nelze nám upřít bojovnost, ale k fotbalu, jaký jsme předváděli a jaký chceme předvádět, to mělo daleko. S velkou dávkou štěstí jsme utkání dohráli k penaltám, protože Lanškroun měl několik vyložených šancí a byl určitě lepším mužstvem. V penaltách už jsme si počínali s přehledem a získali bod navíc. Pozitivem je, že i v zápase, kde se nám herně nedaří, jsme schopni získat body.

Fakta - rozhodčí: Pokorný. Poločas: 0:0. Cerekvice nad Loučnou: Kusý – O. Jetmar, Jandera, Pachta, Vostrčil, Brychta, R. Šeda, R. Pražák, Růžek, F. Pražák, Schauer (Lorenc, Bureš, Uher, Jelínek, V. Jetmar).

Jablonné nad Orlicí – Čistá 0:0 (PK 2:4)

Čistá sehrála na půdě favorité solidní utkání. V prvním poločase byla nebezpečnější a vypracovala si několik nadějných možností, žádnou z nich ale nedotáhla ke gólovému konci, ačkoli například L. Severa postupoval sám na branku. Po přestávce přidali o poznání na aktivitě domácí fotbalisté, se zakončením na tom ovšem byli podobně jako soupeř a skóre se tudíž nezměnilo. Na řadu tak přišel penaltový rozstřel a ten se čisteckým hráčům i brankáři Boštíkovi povedl na výbornou.

Fakta - rozhodčí: Jačisko. Poločas: 0:0. Čistá: Boštík – Rožek, Hájek, Švec, Stříteský, L. Severa, Čapek, Kadidlo, J. Kmošek, Pavlák, Frank.

Další výsledek I. B třídy skupiny B

FC Jiskra 2008 – Řetová 4:4 (2:2), pen. 3:2. Branky: Matoulek 2, Ježek, Dušek – Voleský, Bače, Flídr, Müller.

Pořadí: 1. Cerekvice nad Loučnou (41), 2. Ústí nad Orlicí (40), 3. Jablonné nad Orlicí (39), 4. Libchavy (35), 5. Kamenná Horka (35), 6. Verměřovice (34), 7. FC Jiskra 2008 (32), 8. Lanškroun B (30), 9. Dlouhá Loučka (30), 10. Čistá (30), 11. Řetová (29), 12. Polička B (29), 13. Sebranice (21), 14. Morašice (16).