Na perfektně připraveném pažitu před slušnou diváckou kulisou přijeli o trofej bojovat fotbalisté z Morašic a Janova, tedy celky, které se do finále úspěšně probojovaly přes tři předchozí kola.

PRVNÍ STŘELA A GÓL

Ten, kdo se jen na chviličku opozdil, zmeškal rozhodující okamžik utkání. Hned po rozehrání totiž selhal střed janovské obrany, jakoby si hráči nestihli uvědomit, že zápas začal. Balon jim propadl, hbitý Burián se zničehonic dostal sám před Beránka a nezaváhal – 1:0.

Byl to vpravdě neočekávaný start duelu, vždyť ze hry neutekla ani celá minuta…

Aktérům na trávníku chvíli trvalo, než se s novou situací porovnali. Morašičtí ještě více opevnili svoje defenzivní hradby a soupeř se je snažil čím dál tím úporněji ztéci, ale moc se mu to nevedlo.

Sice uměl zatlačit rivala k jeho šestnáctce, ale tam končil, pořádnou střeleckou pozici si nepřipravil a Prešinského z klidu nevyvedl.

Druhý poločas? To samé v bledě modrém. Jak byla snaha Janovských značná, tak byla současně jalová a bezzubá. Rány, které stály za řeč, vyprodukovali snad dvě, jinak neustále naráželi na morašickou zeď. A ta nepovolila.

Neurodilo se ani z rychlých kontrů Morašic, ten nejnadějnější sice skončil míčem v Beránkově síti, leč tomu předcházel ofsajd a branka nemohla platit.

Závěrečné minuty si zkušeně pohlídaly, Janov žádnou skulinku vedoucí k vyrovnání nenašel a gól z první minuty zůstal tím jediným a „zlatým"!

Ilustrační foto
BOREC KOLA: Vyberte dvanáctého jarního okresního borce

NEJLEPŠÍ NA EURO

Po závěrečném hvizdu přišel čas na předávání cen. Morašičtí fotbalisté kromě poháru převzali pětitisícovou finanční prémii, Janov si ke své trofeji přibral odměnu ve výši dvou tisíc korun.

Kromě toho byli vyhodnocení nejlepší hráči obou finalistů, kteří z rukou předsedy Výkonného výboru OFS Svitavy Jindřicha Novotného převzali vstupenky na utkání české reprezentace do 21 let proti Německu a Itálii na blížícím se mistrovství Evropy v Polsku.

Z morašického týmu to byl kapitán Martin Ropek, z janovských barev se nejvíce líbil výkon Vladimíra Knapa.

Finále:

Sokol Morašice – Sokol Janov 1:0 (1:0)

Branka: 1. Burián. Rozhodčí: Mach – Saňák, Nekvinda. Hráno bez karet. Diváci: 150. Morašice: Prešinský – Chmelík, V. Štancl, Ropek, Klement, D. Štancl (46. Skala), Novák, Tměj (90. Pitra), M. Štancl, Válek (87. Škoda), Burián (76. Vopařil). Janov: Beránek – L. Zvěřina, Pirkl, Šváb (67. Jirásek), Jireček, Vašinka, Kramář (74. V. Wejda), Kubíček (56. Háněl), Knap, Bureš, J. Boháček (82. Prudil).

Morašická cesta k prvenství
Čistá 3:1
Borová 0:0 (PK 4:3)
Rohozná 4:2
Janov 1:0

Ilustrační foto
BOREC KOLA: Vyberte dvanáctého jarního krajského borce