Fotbalisté Čisté ještě mohli oddálit korunovaci nového okresního přeborníka, porážka z minulého týdne od Moravské Třebové B je však zřejmě zlomila. Do Cerekvice přijeli jednak bez brankáře, a co hůř, také bez motivace. V 18. minutě prohrávali 0:3 a s chutí hrajícím domácím nekladli ani ten nejmenší odpor. Šestigólovým debaklem si pokazili dojem z dobré sezony a mohou ztratit i druhou příčku, protože je dostihla Březová, oproti níž mají horší skóre.

Pohár určený přeborníkovi zaslouženě převzali hráči moravskotřebovské rezervy, kteří svůj úspěch oslavili vítězství v derby nad linhartickou Metrou. V utkání se nenechali zaskočit nešťastným vlastencem a vyrovnáním na 1:1, ve druhé půli vystupňovali svůj tlak a nedali soupeři naději. Jak už řečeno, na druhé místo se nyní dostala Březová, když v uvolněném tempu přehrávala oslabené Jaroměřice. Mezi ní a Čistou se rozhodne o korunním princi přeboru, byť zejména v Březové po vydařeném podzimu mysleli výše.

Skvělý individuální výkon podal v dresu Dlouhé Loučky útočník Lukáš Kralovič. Bysterská obrana si s ním vůbec nevěděla rady, nechala mu při zakončení příliš prostoru a tak se, s trochou nadsázky, zrodil výsledek Bystré – Kralovič 3:4. Mohutný finiš domácích totiž přišel moc pozdě. Šancí na několik zápasů bylo k vidění také v Janově, kde se však jak hostitelé, tak soupeři z Mladějova v koncovce trápili a na každé straně tudíž padlo pouze po jedné brance. Účet sezony je tedy jednoznačný: postup Moravská Třebová B, sestup Hradec, předposlední Jaroměřice mohou být rády, že z I. B třídy spadne do našeho okresu nejvýše jedno mužstvo.

Třetitřídní bitvu o postup pro sebe rozhodla Radiměř. V rozhodujících fázích sezony si totiž udržela stabilní formu a vyhnula se zaváháním. Je docela možné, že se dočká i druhý tým tabulky (Třebařov, Jedlová nebo Kunčina), to je však podmíněno záchranou všech okresních celků v I. B třídě.