Není však všem dnům konec a pozice Kunčiny není zase tak zlá, aby se na jaře nedalo o záchranu zabojovat.

„Nemohu být spokojen s dosaženými výsledky, umístěním v tabulce ani s bodovým ziskem. Chtěl jsem, abychom získali po podzimní části osmnáct bodů, toho jsme nedocílili a to mě mrzí," netají se kunčinský lodivod.

Jeho svěřencům nějakou dobu trvalo, než se v nové soutěži rozkoukali, v tomto směru jim vůbec nepomohl ani z mnoha důvodů pokažený úvodní duel ve Slatiňanech. „Pokud vynechám začátek sezony, tak jsem s hrou docela spokojen. Musíme brát ohled na to, že jsme nováček soutěže. Z osmdesáti procent hrajeme s místními kluky, takže si říkám, co více si přát," upozorňuje kouč Pešava, že se v Kunčině nevydali cestou některých jiných klubů a nerozšiřují kádr nadměrně z cizích zdrojů.

Optimální sestavu musel hledat delší čas, ale ve druhé polovině podzimu se mu to povedlo. „Jestliže mám vybrat nějaké klady, pak je to fakt, že jsme po různých přeskupováních hráčů nakonec poskládali sestavu, která v posledních sedmi osmi zápasech podávala vyrovnané výkony. Slabší stránky bych naopak viděl v koncovce a v obdržených laciných gólech, kterých bylo na podzim příliš mnoho," uvědomuje si Zdeněk Pešava.

Kunčina i přesto, že přezimuje na předposledním místě, sehrála několik kvalitních zápasů, kdy její výkon snesl vysoké měřítko. „Z těch vydařených bych zmínil utkání v Chrudimi a České Třebové, doma pak s Heřmanovým Městcem a Pomezím. Za naše nejhorší vystoupení považuji ta v Luži, doma se Starým Hradištěm a bezpochyby ve Slatiňanech, kde jsme zahajovací zápas nezvládli ani psychicky," naráží trenér na duel, ve kterém jeho tým utržil pět gólů a tři červené karty.

Z jednotlivců nechtěl Pešava vyzdvihovat nikoho. „Chci poděkovat všem hráčům za jejich odvedené výkony, jak těm, kteří u nás hostovali a pomohli nám, tak všem ostatním. Jmenovat ale nikoho z nich nebudu, protože preferuji kolektivní hru."

Je jasné, že pokud bude chtít Kunčina usilovat o udržení, a to jistě bude, tak musí podle toho absolvovat patřičnou zimní přípravu. „Budeme muset pořádně zabrat a to především na fyzičce. Zimní příprava se ponese v tradičním duchu. Budeme se snažit trénovat třikrát týdně a odehrát šest až sedm zápasů s kvalitními soupeři," přiblížil Zdeněk Pešava zimní plány.

Podzim 2014

Tělovýchovná jednota Sokol Kunčina: 13. místo v I. A třídě, 13 bodů, 4 – 0 – 1 – 8, skóre 20:33.