„Kluci bojovali, ale na Letohrad fotbalově nestačili,“ prohlásil bez vytáček.

Svoje slovo k odehraným duelům sedmého kola sdělili rovněž zástupci ostatních tří klubů.

Lanškroun - Litomyšl 0:0 (PK 4:2)

Ivo Svoboda, trenér TJ Jiskra Litomyšl: Z Lanškrouna si odvážíme pouze bod a vzhledem k průběhu utkání je to zatraceně málo. Od začátku jsme měli více ze hry a především ve druhém poločase jsme neproměnili ani ty největší příležitosti. Když už jsme vstřelili regulérní branku, dokázal asistent rozhodčího, mohutně podporován domácí lavičkou, přesvědčit hlavního arbitra, že i přes svoje mnohem horší postavení viděl faul a branku odvolal. Zápas by to byl vcelku poklidný, kdyby nebylo spousty nepotrestaných dohraných zákroků po odehrání míče a především arogantního chování nejmenovaného domácího hráče, jehož křestní jméno je téměř totožné s legendární žvýkačkou růžové barvy. Podali jsme kvalitní výkon a o vítězství se připravili vlastní impotencí v koncovce. Největším pozitivem tak zůstává fakt, že do prostředí lanškrounského stadionu pojedeme nejdříve za rok.

Heřmanův Městec - Svitavy 2:1

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Odjížděl jsem tentokrát z „Heřmaňáku“ velice spokojen, a to nejen proto, že se nám tam poprvé za mého působení u mužstva podařilo zvítězit, ale také z toho důvodu, že jsme měli skoro celý zápas pod kontrolou a domácí pouze využili naši nedostatečnou koncentraci před koncem prvního poločasu, kdy jsme váhali tak dlouho s obranným odkopem, až jsme si vykoledovali penaltu, která znamenala vyrovnání. I ve druhém poločase jsme byli lepším družstvem, vstřelili vítězný gól a po zásluze vybojovali cenné tři body.

Moravská Třebová - Choceň 5:0

Zdeněk Válek, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Byť tomu výsledek nenasvědčuje, přijel k nám kvalitní soupeř, který začal lépe, prvních dvacet minut byl skutečně nebezpečný a dobře kombinoval v přechodové fázi. Udeřili jsme ale my hlavou po rohovém kopu. Hned vzápětí po chybě Chocně v rozehrávce přišla penalta a zvýšení na 2:0, což nám samozřejmě hodně pomohlo. Poločas se potom dohrál mezi vápny, po přestávce se hosté nadále snažili být aktivní, ale po naší třetí brance jsme jejich odpor zlomili, oni rezignovali a o výsledku bylo rozhodnuto. Jsem rád, že nám to tam takhle napadalo, je to povzbuzení do dalších utkání.

Dolní Újezd - Letohrad 2:4

Tomáš Abt, trenér TJ Sokol Dolní Újezd: Poněkolikáté nám utekl začátek a po třech minutách jsme inkasovali. Sice se nám potom povedlo tečovanou střelou Čejky vyrovnat, ale soupeř z Letohradu ukázal vysokou kvalitu a především útočné duo Čada - Kabourek nám hodně zatápělo. Jsou to nadstandardní hráči krajského přeboru. Do poločasu právě Kabourek potrestal naši hrubku, na začátku druhé půle hosté zazdili dvě stoprocentní šance. My jsme následně po rohovém kopu skórovali na 2:2, jenže bohužel hned po pár minutách jsme si dali vlastní gól, hosté nám znovu odskočili a v závěru zpečetili výsledek. Musím říci, že to byl doposud nejkvalitnější celek, proti kterému jsme hráli. Přestože kluci bojovali, tak na Letohrad fotbalově nestačili. Byl by to spíše zázrak, abychom proti takovému mužstvu bodovali. A ten se nestal.