Hlavní zprávou kola je, že Dolní Újezd má o co hrát a je zpátky ve hře o udržení.

Polička – Přelouč 1:1 (PK 7:8)

Michal Kozel, trenér SK Polička: Byl to náš nejhorší výkon v jarní části. Snad jen do 15. minuty jsme byli ve hře, měli tam i dvě gólové šance, potom začal hrát i soupeř. Utkání celkově nebylo vůbec pohledné, chyběla v něm mezihra, převažovaly hlavně dlouhé nakopávané balony. Šlo více méně o to, kdo dá první branku, dali ji hosté, my jsme stačili s velkým štěstím, byť po pěkné akci, alespoň vyrovnat. Penaltový rozstřel, to byla loterie. Nebylo to od nás povedené vystoupení. Ve středu zajíždíme do Libišan k semifinále krajského poháru.

Václav Sůra, trenér FK Přelouč: Jednalo se o vyrovnané utkání. Zkraje měli více možností domácí, ale Konvalina nastartoval svůj výborný výkon. Konečně se nám na jaře podařilo otevřít skóre, po standardní situaci se trefil Koblížek. Škoda, že jsme tříbodovou výhru neudrželi. Všechno jsme chtěli uhrát fotbalově, místo toho, abychom vsadili na jednoduchost. No a jedenáct minut před koncem jsme inkasovali. Jsme velice rádi za plusový bod. Náš výkon byl zodpovědný, když v pátek jsme měli před hráči dlouhou promluvu. Velmi důležité také bylo, že rozhodčí pískali rovinu.

Dolní Újezd – Chrudim B 3:1

Tomáš Abt, trenér TJ Sokol Dolní Újezd: Věděli jsme o kvalitách soupeře, ale v prvním poločase jsme se nedokázali vyrovnat s rychlostí a důrazem chrudimských hráčů. Navíc jsme inkasovali podle mého názoru sporný gól poté, co byl atakován brankář Janecký, odpískáno to však nebylo. O přestávce v kabině jsem na našem týmu viděl velkou nažhavenost a odhodlání vývoj utkání zvrátit. To jsme přenesli i na hřiště a dokázali sobě i divákům, že i tak vynikajícího protivníka lze přehrát. Třemi góly jsme otočili výsledek a záchrana krajského přeboru je díky tomu znovu reálnější. Celé mužstvo si zaslouží pochvalu za druhý poločas, zvláště pak Martin Vomáčka, který hrál prim, byl to jeho zápas.

Martin Škrha, vedoucí družstva MFK Chrudim B: Postavení v tabulce nám velelo zvítězit. V prvním poločase jsme si vytvořili jednogólový náskok, ale se hrou jsme moc spokojeni nebyli. Druhý poločas se nám vůbec nevydařil. Domácí předvedli dokonalý obrat. Nám chyběla chuť po vítězství, které měl soupeř více. Újezdu gratuluji k vítězství, my se musíme ze zápasu poučit pro příští kolo.

Holice – Svitavy 2:4

Václav Velinský, trenér SK Holice: Utkání se nám moc nepovedlo. Vyrobili jsme tři katastrofální chyby a zaplatili za ně brankami. To by se takhle zkušenému manšaftu stávat rozhodně nemělo. Pozitivní bylo, že jsme si vytvořili poměrně dost šancí, ale ta koncovka. To byla druhá zoufalost… No nic se neděje, pořád je to fotbal. A my nadále chceme bojovat o přední příčky.

Oldřich Palla, vedoucí družstva TJ Svitavy: Na to, abychom vyhrávali, budeme muset zřejmě posunout začátky zápasů na dopoledne. Dvakrát jsme v tomto čase hráli venku s těžkými soupeři a vždy vítězně. Stejně jako v Chrudimi jsme rovněž v Holicích začali velice aktivně a v 18. minutě vedli 3:0. Tento náskok nás trochu uspokojil, nechali jsme hrát domácí, kteří toho do poločasu využili ke vstřelení dvou branek. Naštěstí jsme hned po přestávce odskočili znovu na rozdíl dvou gólů, čímž jsme sice soupeře vyprovokovali k vyšší aktivitě, k ní se ale současně přidala nervozita, takže jeho střelecké pokusy nebyly přesné a tedy ani úspěšné. Převaha Holic trvala zhruba do 75. minuty, kdy svůj marný boj o vyrovnání vzdaly a zápas se potom dohrával bez dalších vzruchu. Vysoké nasazení všech hráčů bylo v tomto utkání z naší strany doplněno také podstatně lepší muškou než v předešlých kolech, a proto jsme se mohli radovat po delší pauze ze zasloužených tří bodů.

Česká Třebová – Moravská Třebová 1:1 (PK 6:5)

Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: Nedokázali jsme využít únavy soupeře po čtvrteční dohrávce. Byli jsme aktivnější, ale ve finální fázi jsme nevolili správná řešení. Soupeř byl efektivní a z první návštěvy našeho pokutového území šel v 18. minutě do vedení. Rychle jsme však vyrovnali a snažili se být dál aktivní. Bohužel, na kvalitního soupeře to ke skórování nestačilo. Jsem rád za druhý bod z penalt, ale měli jsme z utkání vytěžit více.

Miroslav Večeřa, trenér SKP Slovan Moravská Třebová: Šlo o remízový zápas, fotbal to byl mírně řečeno nic moc, nezáživný, skoro bez šancí, hrálo se prakticky jenom mezi šestnáctkami. Podařilo se nám po přesném centru na nabíhajícího Vančuru otevřít skóre, ale o vedení jsme brzy přišli. A potom se téměř nic nedělo. Chtěli jsme vyhrát, nevyšlo to, ale i ten bod z venku je nakonec dobrý. Hráli jsme ve čtvrtek a zápas v nohách byl na našem projevu patrný.