Jarní premiéra krajského přeboru fotbalistů rozhodně nepostrádala zajímavost. Dva ze tří okresních týmů, které se dostaly do akce, bodovaly, takže u zainteresovaných tam mohla zavládnout spokojenost.

Svitavy – Slatiňany 1:1 (PK 2:4)

Oldřich Palla, vedoucí mužstva TJ Svitavy: Na úvod musím říci, že se trenérům povedl tah se zařazením zkušeného Radovana Kroulíka do obrany. Tam uplatnil svůj přehled a fotbalové umění, čímž dodal klid mladším hráčům kolem sebe. Ze začátku to vypadalo, že tempo budou diktovat hosté, ale naši hráči brzy hru vyrovnali a začali si vytvářet brankové příležitosti. Když jednu pěknou akci zakončil Válek vedoucím gólem, vypadalo to i na překvapivý výsledek. Ovšem za chvíli došlo v naší obraně k ojedinělé hrubé chybě, kterou zkušený střelec Kopecký potrestal. I nadále se hrál vyrovnaný zápas, nedovolili jsme soupeři dostat se do trvalejšího tlaku. V penaltové loterii jsme neuspěli, i tak je výsledek s prvním celkem přeboru dobrý a měl by klukům dodat elán a energii do dalších zápasů. Za bojovnost, obětavost a spoustu pěkných fotbalových momentů musím pochválit celý kolektiv. Jenom tak dál!

Jaromír Hanuš, sekretář SK Spartak Slatiňany: Vyrovnané utkání moc šancí nepřineslo. Góly padly chvíli po přestávce po chybách v obranách. Zápas tak skončil asi zaslouženou remízou. V dovednostní penaltové soutěži o bonusový bod byli naši hráči mnohem lepší. Po zápase byli podle mého názoru spokojení oba soupeři. Domácí, že nám sebrali bod, a naši, že si z horké svitavské půdy přivezli body dva.

Česká Třebová – Polička 2:2 (PK 4:5)

Petr Pražák, trenér FK Česká Třebová: V celkovém pohledu vyrovnané utkání. Soupeř byl opticky fotbalovější, my měli více příležitostí, ale v zakončení nám chyběla přesnost. Na obou stranách vznikaly závary po standardních situacích. Hosté šli šťastně do vedení, kdy si odraženou střelu od tyče srazil gólman do branky. Do konce poločasu se nám podařilo srovnat skóre krásnou střelou z trestného kopu. Soupeř získal náskok zpět po rohovém kopu, když jsme trestuhodně nechali před brankou volného hráče, který po šťastném odrazu pohotově zakončil. Tři minuty před koncem se konečně prosadil aktivně hrající Grepl a v těžké akrobatické pozici usměrnil míč mezi tyče. V penaltovém rozstřelu jsme bohužel ve čtvrté sérii trefili tyč, zatímco soupeř byl stoprocentní.

Roman Kysilko, asistent trenéra SK Polička: Po zimní přípravě jsem byl zvědav, co budeme schopni v České Třebové vypotit. Na nerovném druhém hřišti se nedal čekat zázračný fotbal, ale nakonec to bylo utkání zajímavé a dalo se na něj dívat. Myslím, že jsme byli lepší a zasloužili si vyhrát za tři body. Padaly ale pěkné góly na obou stranách a v závěru se o jeden z nich postaral domácí Grepl. Ani se mi nezdálo, že by mohl balon vůbec ze vzduchu zasáhnout, a on ho trefil nechytatelně do protipohybu Slaného. My mohli rozhodnout v době, kdy jsme vedli 2:1 a měl patnáct dvacet minut navrch, ale třetí gól se nám vstřelit nepodařilo. Teprve další kola ukážou, jak cenné dva body z České Třebové jsou. Dobře se uvedl Tochukwu Mbah, což je nevlastní bratr Mcdona. Má trochu jiné přednosti, ale pro nás je dobrou posilou.

Libišany – Dolní Újezd 4:1

Josef Kaufman, trenér FC Libišany: Podali jsme lehkonohý výkon. Od začátku jsme soupeře dostali pod tlak a byli hladoví po gólech. Utkání jsme rozhodli do poločasu. Škoda jen, že ve druhé půli kluky opustila taková ta buldočí snaha. To mě trochu zklamalo. Na druhou stranu to ve sportu tak bývá, že pod dojmem vysokého vedení se polevuje. Dolní Újezd se snažil, běhal s námi, nicméně fotbalová kvalita mu chybí. Musím hráče pochválit za kolektivní a zodpovědný výkon.

Tomáš Abt, trenér TJ Sokol Dolní Újezd: Domácí byli od začátku utkání lepší. Nám navíc uškodilo brzké zranění Martina Vomáčky, který ze hry odstoupil, my museli sestavu přeskupit a v té samé chvíli inkasovali. Do poločasu jsme se dopustili dalších dvou chyb a soupeř odskočil na 3:0. V kabině jsme si řekli, že nemáme co ztratit, ve druhém poločase jsme na to, v jakém jsme byli složení, hráli daleko lépe, podařilo se nám i vstřelit branku. Libišany, které jsou na tom hráčsky výborně, ke konci potvrdily čtvrtým gólem zasloužené vítězství. I když výsledek na to nevypadá, tak si myslím, že jsme neodehráli špatný zápas, je však nutno uznat, že na silné domácí jsme neměli. Pochválit musím Drahoše, který v záložní řadě odvedl velmi dobrou práci.