Jak je obvyklé, několik horkých favoritů uvízlo v síti základních skupin a finálového pavouka. Platilo to třeba o obhájci titulu VPS Novabrik Polička, který si letos ani nezahrál v play off.

Takový je zkrátka Qanto Cup. Nevyzpytatelný, nikdo dopředu neví, jak silný který tým je a kdo bude mít v rozhodujících chvílích štěstí.

Nové jméno se na historické listině vítězů neobjevilo. Literpool Frenštát pod Radhoštěm pamatuje prvenství na Qanto Cupu z let 2006 a 2008. Letošním turnajem prošel ve velkém stylu, v pěti duelech vyřazovací části jen dvakrát inkasoval a dokráčel k triumfu.

Ve finále útočili výborní Andělé z Humenného na první slovenský titul v dějinách Qanto Cupu, ale zůstali těsně pod vrcholem. Rozhodl jediný gól, potom Literpool zamkl svoji svatyni na několik západů a soupeř ji přes veškeré úsilí a značnou územní převahu nedokázal otevřít.

O nejvýraznější východočeskou stopu na Qanto Cupu se postaral tým z Hradce Králové nazvaný Odchovanci. Hrál skvěle a odměnou mu byla bronzová příčka.

Qanto Cup 2017 – semifinále: 1. FC Literpool Frenštát pod Radhoštěm – Odchovanci hradeckého fotbalu 3:0, Gami sport Třinec – Angels Humenné 1:6. Utkání o 3. místo: Odchovanci hradeckého fotbalu – Gami sport Třinec 3:2. Finále: 1. FC Literpool Frenštát pod Radhoštěm – Angels Humenné 1:0.